subsidies

Subsidies

Er zijn verschillende regelingen en subsidies waar VvE’s mogelijk gebruik van kunnen maken (2021). We zetten een aantal belangrijke regelingen hieronder op een rijtje.

  • Belastingmaatregel voor particulieren: naast (zelfstandig) ondernemers kunnen ook particulieren de BTW terugkrijgen op de aanschaf van zonnepanelen. Hiervoor vult u een formulier ‘Opgaaf zonnepaneelhouders’ in. U schrijft zich tijdelijk in als ondernemer en op die manier kunt u de BTW terugkrijgen.
  • Particulieren en VvE’s met 10 of meer woningen kunnen een energielening van de gemeente Amsterdam krijgen. Zoek op www.amsterdam.nl naar energielening.
  • VvE’s kunnen ook een lening bij het Duurzaamheidsfonds van de gemeente Amsterdam aanvragen. Kijk op: www.amsterdam.nl/wonen-leefomgeving/duurzaam-amsterdam/duurzaamheidsfonds
  • VvE’s en particulieren kunnen een Energiebespaarlening aanvragen via www.energiebespaarlening.nl. (Hiervoor geldt bij VvE’s als voorwaarde dat eerst een Maatwerk Energieadvies wordt opgesteld door een gecertificeerd adviseur.)
  • Voor subsidiemogelijkheden voor andere duurzame maatregelen (geen zonnepanelen, maar bijvoorbeeld warmtepomp en verschillende soorten isolatiemaatregelen) kunt u kijken op de website van de RVO