Over ons

Duurzame initiatieven voor en door bewoners

Het netwerk Duurzaam in De Pijp is een netwerk voor en door bewoners. Duurzaam in De Pijp ontwikkelt en ondersteunt initiatieven en netwerken ten behoeve van een duurzame wij(k). Het doel is om uiteindelijk te komen tot een 100% duurzame wijk De Pijp.

Team

Matty van Ewijk

Matty woont al drie decennia in De Pijp en werkt ruim twee decennia aan duurzaamheid. Sinds een aantal jaren combineert hij beide met Duurzaam in De Pijp, dat hij samen met Gerard is gestart. Naast het ontwikkelen van initiatieven en netwerken in De Pijp legt Matty ook buiten De Pijp contacten met o.a. andere bewonersnetwerken in en rond Amsterdam. Want De Pijp is weliswaar een eiland in de stad, maar de uitdaging van duurzaamheid houdt niet op bij de grenzen van de wijk. Naast zijn vrijwilligerswerk in De Pijp en Amsterdam werkt Matty als senior adviseur en projectleider voor De WarmteTransitieMakers.

MATTY VAN EWIJK

Initiatiefnemer

Gerard Lommerse

Gerard is de oprichter en directeur van een organisatie die projecten uitvoert op het gebied van internationale samenwerking, burgerschap, duurzaamheid en ‘corporate social responsibility’. Hij is een ‘hands-on’ manager van internationale projecten en brengt verschillende stakeholders samen om aan een gemeenschappelijk doel te werken, met als uitgangspunt ieders specifieke expertise en ervaring. Zijn ervaring komt hem goed van pas voor Duurzaam in De Pijp, dat hij samen met Matty heeft opgericht, waar hij ook verschillende stakeholders bij elkaar brengt om zo te werken aan een duurzamere wijk.

GERARD LOMMERSE

Initiatiefnemer

Sascha de Graaf

Sascha woont sinds 2003 in De Pijp. Voor Duurzaam in De Pijp beheert ze onder andere de website, schrijft artikelen voor ‘Verhalen uit de buurt’ en stuurt mails om activiteiten en bijeenkomsten aan te kondigen. Daarnaast voert ze als zzp’er allerlei opdrachten uit op het gebied van communicatie, P&O en projectmanagement voor maatschappelijk betrokken organisaties.  Ze wil de wereld graag een beetje duurzamer achterlaten voor haar twee dochters en komende generaties. Ze houdt ervan om orde te scheppen in de chaos, te tekenen op haar iPad en op de bank onder een dekentje een goed boek te lezen.

SASCHA DE GRAAF
Communicatieadviseur

Contact

Heb je een vraag of opmerking? Laat het weten via info@duurzaamindepijp.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Je kunt Duurzaam in De Pijp ook volgen op Facebook: www.facebook.com/duurzaamindepijp