Groen

Natuur&Milieuteam Zuid

Natuur&Milieuteam Zuid

Samen werken aan een prettige groene leefomgeving, die duurzaam is ingericht. Dat is in het kort wat Natuur&Milieuteam Zuid met bewoners wil realiseren in Amsterdam Zuid. Als je ook een steentje wilt bijdragen aan een groenere buurt, kan dat op heel veel manieren. Natuur&Milieuteam Zuid ondersteunt bewoners daar graag bij.

Het N&MT kan helpen als je iets wilt weten of aanpakken. Bijvoorbeeld: is er een plek in de buurt waar ik met of zonder groene vingers aan de slag kan gaan? Hoe krijg ik mijn buren enthousiast voor een geveltuin, een groene straatproject of gemeenschappelijke moestuin? Of: Waar vind ik mensen die weten hoe je dingen repareert in plaats van ze weg te gooien?

Lees verder: https://nmtzuid.nl

Lees verder
vereniging sarphatipark

Vereniging Sarphatipark

De Vereniging Sarphatipark wil een spreekbuis zijn voor de buurtbewoners die van het park gebruik maken, van het groen willen genieten, hun kinderen er willen laten spelen en even een luchtje willen scheppen of hun hond uitlaten. De vereniging wil het Sarphatipark mooi, schoon en veilig houden. Met dat doel voor ogen houdt zij de vinger aan de pols bij de verantwoordelijke bestuurders en bespreekt alle plannen die over het park bedacht worden.

De Vereniging organiseert activiteiten zoals bijvoorbeeld opruimdagen en bollen-plant-dagen, het onderhoud van parkmeubilair, en overleg met de gemeente en handhaving. Bewoners kunnen lid worden van de Vereniging.

Lees verder: https://hallodepijp.nl

Lees verder
Groen gemaal

Groen Gemaal

Het Groen Gemaal is gevestigd in het oude gemaal dat in het Sarphatipark bij de west-ingang staat, met een kleine tuin eromheen. Buurtbewoners kunnen planten, stekken en zaden uit hun tuin of geveltuin komen ruilen of weggeven. Verder geeft het Groen Gemaal bewoners  hulp of advies rond (gevel)tuin en balkon. Je kunt er terecht voor:

  • Het brengen, ruilen en kopen van planten, zaden, stekjes en (plastic) potten
  • Hulp en advies bij beplanten en snoeien van geveltuinen
  • Informatie en advies over tuinieren en composteren
  • Informatie over vogel-, bij- en vlindervriendelijke planten
  • Informatie over ecologisch tuinieren. 
  • Inspirerende praktijkvoorbeelden
  • Je aanmelden als vrijwilliger voor het Groen Gemaal en/of het medebeheer van het Sarphatipark

Lees meer: https://sarphatipark.wordpress.com

Lees verder

Geveltuinenburendag

Al acht jaar gaan bewoners van de Diamantbuurt, jongeren van Combiwel, de gemeentereiniging en werknemers van woningbouwvereniging Stadgenoot een keer paar jaar samen aan de slag om de tuinen weer voorjaars- en zomer klaar te maken. De tuinen worden schoongemaakt, gespit, en ingezaaid. Ook veel snoeiwerk wordt verricht.

Peter van Maaren van de bewonerscommissie gaat met de bel de wijk rond om iedereen erop attent te maken dat de traditie weer wordt voortgezet.

Lees het inspirerende verhaal van Peter.

Lees verder