de schone pijp

De Schone Pijp

Samen werken aan een schone Pijp: dat is het doel van bewoners en ondernemers die sinds 2016 gezamenlijk actie ondernemen onder de naam De Schone Pijp. De werkgroep denkt continu na over manieren om samen het afvalprobleem aan te pakken, zoals vuilnis dat naast containers wordt gedumpt, zwerfafval en andere vormen van vervuiling.

Poets je bakkie

De werkgroep denkt niet alleen na, maar onderneemt ook actie. Zo organiseren ze bijvoorbeeld de actie ‘Poets je Bakkie’. Elk kwartaal gaat een groep vrijwilligers, gewapend met sop en spons, de straat op om de ondergrondse containers aan de buitenkant schoon te maken. De gemeente doet dit werk ook, maar helaas zijn de bakken snel weer vies en onhygiënisch. 

Op zoek naar container-adoptanten

De Schone Pijp is altijd op zoek naar vrijwilligers die een ondergrondse container willen adopteren. Ze vragen je actief te letten op de container bij jou in de buurt, de werkgroep op de hoogte te houden wanneer hij vol is en 14 020 te bellen bij incidenten of hevige vervuiling. De behoefte ligt voornamelijk in de Zuid Pijp.

Meer informatie

Ben je nieuwsgierig, wil je een keertje meedoen met een actie of wil je je aansluiten bij de werkgroep? Je vindt meer informatie op: https://www.wijkcentrumdepijp.nl/wat-doen-wij/schone-pijp/

Lees ook het inspirerende verhaal van Tamara Beelen, secretaris van De Schone Pijp en hotelmanager van een wormenhotel.