Zonnepanelen_Dak Gerard_2_600x400

Zonnepanelen voor VvE’s Hemonybuurt

Binnenkort organiseert Duurzaam in De Pijp weer een informatiebijeenkomst over zonnepanelen, dit keer voor bewoners in Verenigingen van Eigenaren in de Hemonybuurt. De bijeenkomst is bedoeld voor leden van VvE’s in de Hemonybuurt die wel zonnepanelen willen, maar niet weten waar ze moeten beginnen.

De bijeenkomst organiseren we in samenwerking met AMS (Amsterdam Institute of Advanced Metropolitan Studies) en de TU Delft. Zij ontwikkelen voor De Pijp een ‘roofmap’, een online kaart om inzicht geven in de mogelijkheden voor zonnepanelen op onze daken.

Grotere VvE’s geven we meer informatie over de mogelijkheden van zonnepanelen en de (gratis) ondersteuning en advies die Duurzaam in De Pijp daarbij kan geven. Er zijn namelijk veel keuzes te maken voor je goed en wel op weg bent. Dat is lastig om in je eentje te doen.

Bewoners in kleinere VvE’s kunnen meedoen met onze gezamenlijke inkoopactie. Het afgelopen jaar zijn we hier mee gestart zijn, de eerste zonnepanelen zijn inmiddels geïnstalleerd. De voordelen van meedoen met een gezamenlijke inkoop in de buurt zijn:

  • Meedoen bespaart veel uitzoekwerk en gedoe, en dus vooral veel tijd en moeite.
  • Het wordt makkelijker om een installateur te vinden. Voor installateurs zijn kleine daken vaak niet interessant genoeg (of de daken in De Pijp te lastig).
  • Door collectief in te kopen, is ook de kans op kortingen groter.
  • En het is natuurlijk leuk om dit samen met buurtgenoten te doen.

Samen staan we dus sterker, het is zeker makkelijker en misschien goedkoper.

Wil je meer informatie? Neem contact met ons op via info@duurzaamindepijp.nl.