Zonnepanelen in De Pijp

Woon je in De Pijp in Amsterdam en wil je ‘iets met zonnepanelen’, maar weet je niet waar je moet beginnen? Ben je daarbij ook nog lid van een Vereniging van Eigenaren (VvE) of huur je je woning van een woningcorporatie? Dan ben je bij SPARK aan het juiste adres.

Op deze pagina vind je de volgende informatie:

Wat biedt SPARK?

Project SPARK van het netwerk voor duurzaamheid IN De Pijp biedt gratis cursusavonden, informatiebijeenkomsten en onafhankelijk advies aan VvE’s en huurders van woningcorporaties met interesse in zonnepanelen.

Daarnaast is SPARK bezig met een pilot project collectieve inkoop van zonnepanelen voor kleine VvE’s rond het Sarphatipark. Collectieve inkoop kan kleine VVE’s mogelijk veel werk uit handen nemen. Daarnaast kan gezamenlijke inkoop een kostenvoordeel opleveren.

Wat is het doel van project SPARK?

Het project heeft als langetermijndoel om zonnepanelen op alle geschikte daken in De Pijp te realiseren en wordt ondersteund door stadsdeel Zuid en gesubsidieerd door de gemeente Amsterdam. We werken o.a. samen met !Woon en deskundige energieadviseurs.

Tekst gaat verder onder de foto

Veel gestelde vragen en antwoorden over zonnepanelen

Binnen het project hebben we een document met veel gestelde vragen en antwoorden ontwikkeld. Het document bevat ook een aantal vragen die specifiek betrekking hebben op VvE’s en informatie over mogelijke subsidies en leningen. Je vindt het document hier.

Meer informatie

  • Heb je na het lezen van het document met veel gestelde vragen en antwoorden toch nog vragen?
  • Wil je op de hoogte blijven van bijeenkomsten en cursusavonden van SPARK?
  • Ben je lid van een VvE of huur je je woning van een woningcorporatie en wil je graag advies?

Stuur dan een mail naar info@duurzaamindepijp.nl.

Geen geschikt dak, maar wel zelf energie opwekken? PRET!

Heb je geen geschikt dak, maar wil je wel met zonnepanelen zelf energie opwekken? En woon je in De Pijp of Rivierenbuurt in Amsterdam? Dan kun je terecht bij PRET, het Pijp en Rivierenbuurt Energie Team.

Meer informatie vind je op www.pret-amsterdam.nl.